Ajoneuvovakuutusbonus

Bonus viittaa liikennevakuutukseen ja asiakkaiden korvaushistoriaan. Bonukset ovat aina yksityisiä, ja bonustiedot tarkistetaan vakuutusyhtiöiden yleisestä tietokannasta henkilökohtaisella tunnistenumerolla. Bonukset lasketaan auto- ja paras-netticasino ja vähennetään vakuutusmaksuista. Bonuksia ansaitaan keskeytymättömästä ajasta. Bonus laskee vakuutuksen kattamat vahingot. Bonuksia maksetaan myös kaskovakuutuksesta, joka jaetaan yhtiökohtaisesti. POP-vakuutuskehyksen enimmäispalkkio on 70%. Moottoriajoneuvovakuutuksen enimmäispalkkio on 83%.

Missä vakuutuksissa bonukset otetaan huomioon?

Bonus lasketaan auto- ja moottoripyöräliikenteessä sekä rungossa. Vakuutusmaksut määritetään henkilövahinkojen historian perusteella, joka tarkistetaan vakuutusyhtiöiden yleisestä tietokannasta, jossa on henkilötunnus.

Ajoneuvovakuutusbonus

Jos vuosia ajoa ja vahinkoja ei ole kertynyt lainkaan, moottorivakuutusbonusten kertyminen alkaa palkasta 6. Toisin sanoen alkuperäinen vakuutusmaksu on 40%. Moottoriajoneuvovakuutuksen enimmäispalkkio on 83%, mikä voidaan saavuttaa turvallisesti 11 vuodessa.

Kasvovakuutusbonus

POP-vakuutuksen sisältävä vakuutuspalkkio määritetään moottoriajoneuvovakuutusbonuksen perusteella ja voi olla jopa 70%. Bonus nousee 10% vahingottomien vuosien aikana ja vähenee 20% kaikista törmäyssuojauksen kattamista vahingoista. Bonuksia ei lasketa törmäyssuojasta maksettuihin vahinkoihin. Esimerkiksi raekuuron tai rankan myrskyn aiheuttamat vahingot eivät vähennä niitä.

Poista liikenne käytöstä ja kerää bonuksia

Liikennepysähdyksen aikana ajoneuvo ei saa liikenne- tai kattovakuutusbonusta.

Bonusluokan nousu edellyttää, että ajoneuvoa on käytetty riittävän kauan vakuutuskauden aikana eikä vakuutukseen hyvitetylle bonukselle aiheudu vahinkoa pokerikadet. Jotta bonus siirtyisi seuraaviin bonusluokkiin, vakuutuskauden käyttöpäivien on pidennettävä:

  • moottoripyörille vähintään 90 päivän ajan
  • autolle vähintään 120 päivän ajan

Voiko bonuksia siirtää kumppanien välillä?

Vuodesta 2018 lähtien bonuksia ei voi siirtää kumppaneiden välillä. Bonukset määräytyvät henkilötodistuksen perusteella, joten jokaisella parilla on oma henkilökohtainen bonus.